Když se ke skvělému jídlu přidá vynikající víno, tak se tyto zážitky nesčítají, ale násobí. To je po staletí prověřená zkušenost, která u moravských a českých vín platí o to více. Jsou to totiž vína nám ze všech nejbližší. Víno a jídlo k sobě patří od nepaměti, protože prakticky hned od počátku výroby tohoto bohulibého nápoje si lidé všimli také toho, že víno podtrhuje chutě a vůně jídla a naopak.
Toto školení je určeno především personálu (gastronomický personál, vinaři, sommelieři, číšníci, obsluha ve vinařství, prodejci vína, obsluha ve vinotéce), který pracuje s vínem a kombinuje jej s vhodným jídlem, ale také milovníkům vína a jídla, kteří chtějí získat širší obzor a orientaci v praktickém snoubení vína a jídla. Školení je zaměřeno na praktickou část snoubení nápojů a pokrmů (praktická ukázka snoubení vín se základními surovinami, párování vody a vína, snoubení vín se základními typy sýrů). Umožní absolventům získat větší jistotu v náhledu na snoubení vína a pokrmů, kterou zúročí v restauracích a při společenských akcích, kde budou moci vybrat správné víno k danému jídlu dle daných pravidel.
Vinařské novinky do schránky