6 dní intenzivního, teoretického i praktického vzdělávání:
a. PRAKTICKÁ ČÁST:
i. Praktická degustace – přes 200 vzorků vín a destilátů ze všech nejvýznamnějších světových oblastí, kdy degustace probíhá ze 6 sklenic s cílem naučit se rozpoznávat typické vlastnosti různých druhů vín a jejich odlišnosti např. mezi jednotlivými odrůdami, způsobem vinifikace či vinařskými oblastmi.
ii. Praktický nácvik rozpoznávání chutí a vůní „na slepo“.
iii. Základy komunikačních dovedností pro úspěšnou prezentaci vína včetně praktického nácviku.
iv. Exkurze do vinic a vinařství.
v. Servis vína a netradiční způsoby otvírání láhve.
vi. Praktické poznávání typických půd nejvýznamnějších vinařských oblastí.
vii. Praktické výuka gastronomické kombinace pokrmů s vínem – 6 obědů (3 chody) a 3 večeře (4 chody).
V rámci teoretické části Vás čeká 6 dnů výuky zahrnující veškeré sommelierské dovednosti včetně doutníků, kávy a destilátů, to vše doplněno komplexními studijními materiály.
b. TEORETICKÁ ČÁST:
i. 6 dnů výuky zahrnující veškeré sommelierské dovednosti včetně párování vína a sýrů, párování čokolády a vína, degustace vody, výuka o doutnících, kávě a destilátech.
ii. Studijní materiály, skripta
Vinařské novinky do schránky