6 dnů intenzivního teoretického i praktického vzdělávání (3 víkendy)
- Kurz s garancí kvality a odbornosti - kurz je akreditován MŠMT ČR, výuku vede Ivo Dvořák, jeden z největších odborníků v oboru, prezident AS ČR a člen představenstva Mezinárodní asociace sommelierů.
- Degustace více než 200 různých vín z celého světa, destilátů, piva, sýrů a čokolády.
- Nácvik rozpoznávání chutí a vůní "na slepo".
- Praktická výuka snoubení pokrmů a vína a správná prezentace vín před zákazníky.
- Degustace piva a pivních speciálů.
- Degustace klasických ušlechtilých destilátů.
- Snoubení vína & sýry, vína & čokolády.
- Snoubení vína & pokrmů - vícechodové obědy a večeře.
Kurz je zaměřen nejen na vinařské oblasti z celého světa a související vzorky vína a gastronomii, ale též na znalost výroby vína a révy vinné, výroby destilátů, piva, doutníků, nealkoholických nápojů jako jsou káva, čaj, voda a delikatesy jako např. čokolády a její výroba a sýry. Všechny tyto znalosti patří do komplexního vzdělání Sommeliera a umožňují mu správně vybrat víno a snoubit jej s pokrmy či vybrat správnou vodu, která svou mineralitou vhodně doprovodí víno.
Kurz se skládá z teoretické části v podobě osvojení znalostí a obdržení obsáhlých skript, tak z praktické části, která zahrnuje nácvik správné obsluhy a servisu vína, prezentace vína hostovi, rozpoznávání vad vína, praktický trénink degustátorských schopností a párování vín s jídly v rámci více chodových menu.
Vinařské novinky do schránky