Pořádá Národní vinařské centrum Valtice
Kurz volně navazuje na kurz Úvod do degustace vína pořádaný Národním vinařským centrem. Je určen pro jeho absolventy a dále rozvíjí jejich znalosti o organoleptických parametrech vín, podmínkách a způsobech hodnocení. Praktická degustace je zaměřena na procvičení senzorických schopností účastníků, hodnocení kvality a charakteristických vlastností vín.
Přednáší doc. Ing. Josef Balík, Ph.D. – vysokoškolský pedagog se specializací na víno, vedoucí ústavu posklizňové technologie ZF MENDELU v Lednici.
Komu je určen: Absolventům kurzu Úvod do degustace vína, který pořádá taktéž Národní vinařské centrum. Kromě dalších degustátorských znalostí předaných lektorem obsahuje zvýhodněný degustační program v Salonu vín.
Toto školení může být vhodným předstupněm pro další profesionální kurzy, např. Výcvik a výběr specializovaných expertů posuzovatelů pro senzorickou analýzu vín podle ČSN ISO 8586, které pořádá Národní vinařské centrum.
Jak často se koná: cca 3x ročně
Termíny: viz Kurzy a semináře
Zajišťuje: Národní vinařské centrum, o.p.s.
Vinařské novinky do schránky