Vinoforum 2007 je u nás

Pardubické noviny, 3.8.2005

Pardubice - Za velkou poctu pro město označil hoteliér Zlaté štiky a novopečený rytíř šampaňského vína nejčerstvější novinku, že právě Pardubice v roce 2007 zažijí velký svátek všech vinařů, kterým je Vinoforum.

Každoročně se tato putovní výstava Evropou zastaví v některé vinařské oblasti. Například letos už byla ve Znojmě, za rok bude v chorvatském Zagrebu a v dalším roce právě v Pardubicích," uvedl včera pro náš list Oldřich Bujnoch. Pořadatelem těchto akcí je světová osobnost v oboru vinařství Fedor Malík, který bude dnes a zítra předsedat už osmému ročníku Pardubického festivalu vína.
Na pořadu prvního dne je soutěž vín, v níž sedm degustačních komisí bude hodnotit nejméně čtyři sta vzorků nejen z naší republiky, ale také ze zahraničí.
Na druhý den se pak uskuteční soutěž sommeliérů, kterou bude moderovat loňský mistr světa v servírování doutníků na Kubě a špičkový sommeliér Ivo Dvořák.
Ani "řadoví" ctitelé vína rozhodně nepřijdou zkrátka. Ve dnech 26. a 27. srpna je pro ně v prostorách zámku připravena v rámci vyvrcholení Pardubického festivalu vína spousta ochutnávek.
"Zájemci se zde budou moci rovněž i sami přesvědčit, jak chutná vylisovaný mošt z čerstvých vinných hroznů," dodal Oldřich Bujnoch.
mik )
[V L T A V A + P N P R E S S + L A B E]

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína