Vinobraní slibuje dobrou pohodu

Právo, 8.9.2005

Dva dny plné pohody, zábavy, dobrého vína a především prvního burčáku slibují pořadatelé tradičního Znojemského vinobraní. Uskuteční se příští týden v pátek a sobotu.

Jediné, co neumíme řešit, je počasí. Ale na vše ostatní jsme pamatovali," řekl starosta Znojma Pavel Balík (KDU-ČSL). Již zahájení vinobraní bude novinkou. Karlštejnští trubači přijedou na jih Moravy, aby v pátek 16. září slavnostními fanfárami začali dvoudenní kolotoč zábavy. V programu nechybí finalista Superstar Petr Bende či show Boney M revival band. Jednotlivé akce se budou konat na náměstích a dalších místech historického centra Znojma a v Louckém klášteře.
"Oproti předpokladům se nepodařilo zvládnout opravu kostela svatého Mikuláše. Akce, které tam měly být, a jsou avizovány na plakátech, se proto uskuteční v kostele svatého Michala. To je jediná změna programu," uvedla ředitelka Znojemské Besedy Jaroslava Kosová. Prostory u rotundy svaté Kateřiny za pivovarem poslouží jako klidová zóna.
Vinobraní, jak už napovídá název, patří vínu a burčáku. Pořadatelé připouštějí, že se mezi návštěvníky mohou objevit i inspektoři České obchodní inspekce. Chtějí je sami kontaktovat, aby tak předešli případným sporům o kvalitu burčáku. Znojemští chtějí mít spokojené návštěvníky, proto jim kontroly nevadí.

Autor: Milan Vojtek
Rubrika: Jižní Morava

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína