Brněnský deník, 23.3.2007
Dobré jídlo, víno , ale i vybavení kuchyní čeká na návštěvníky brněnského výstaviště.
Pavilony areálu budou od sedmadvacátého do devětadvacátého března hostit mezinárodní veletrh gastronomie, hotelových služeb a veřejného stravování. Veletrh s teprve tříletou tradicí letos představí desítky firem z Česka i zahraničí. 'Jedná se o relativně mladý projekt, ale díky rozvíjejícím se trendům u nás i ve světě, oblast gastronomie a hotelových služeb pružně roste. Pro tento rok se předpokládá světový nárůst asi šest procent', uvedl manažer veletrhu Dušan Pelikán. Vedle novinek z hotelnictví, kuchyňských technologií a trendů v zařízení pro penziony, nemocnice či armádu čeká na návštěvníky veletrhu i výstava vín připravená Vinařským fondem. 'Představí se pětatřicet výrobců vína, každý asi s osmi vzorky,' uvedl Martin Střítecký z výstaviště. Výstaviště obsadí také mladí adepti kuchařského, číšníckého a cukrářského řemesla. Změří své síly v soutěži Gastro junior. Organizátoři letos navíc připravili i prezentaci kávovarů a jiných novinek z oblasti domácí kuchyně.
(čev)
Vinařské novinky do schránky