Gurmáni míří do Prachatic na ochutnávku vín a sýrů

Právo, 7.6.2007

Přes osm desítek druhů vín a na šest desítek sýrů, výhradně od tuzemských výrobců, mohou v pátek a v sobotu ochutnat v Prachaticích gurmáni na čtvrtém ročníku přehlídky sýrů a vína.

Jak uvedl ředitel přehlídky Michal Kočan, hlavním cílem dvoudenní akce je výchova a osvěta v oblasti vinařství a stravovací kultury a ukázat kvalitu a výjimečnost českých a moravských výrobků. Novinkou letošního ročníku bude kuchyňské studio vedené šéfkuchařem Petrem Stupkou, který bude předvádět jednotlivé úpravy sýra například se zeleninou, kořením, semeny, oleji, octy.

'Máme připravené různé pochoutky, ale samozřejmě se budeme přizpůsobovat náladě návštěvníků a kreativně se jim trefovat do chuti, uvedl na setkání s novináři Stupka.


(ch)

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína