Stovky lidí vyrazily za André

Nový život, 2.7.2009

Obléknout si stylové triko s logem akce, na krk si pověsit taštičku se skleničkou, absolvovat 'povinné očkování proti ptačí chřipce hustopečskou mandlovicí' a pak už jenom čekat na start. Tak to byly úvodní procedury, které absolvoval každý účastník čtvrtého ročníku Expedice Krajem André. Start měla v Hustopečích na starosti trojnásobná mistryně světa v krasojízdě Martina Štěpánková.

Cyklostezka provedla pětistovku účastníků z Hustopečí do Staroviček, Velkých Pavlovic, Bořetic až na proslulý kopec na Vrbici. 'Letošní ročník má podtitul Cyklostezkou s chutí vína po rozhlednách a nabízí opět zajímavá místa, otevřené vinné sklepy, ochutnávky vína i tradičních specialit,' řekl hustopečský místostarosta pro víno Jiří Teplý.

Rozhledny byly po cestě hned tři. 'Kromě jedinečného výhledu do krajiny tady nabízíme i ochutnávku našeho vína, moravské koláčky a meruňky,' pochlubil se starosta Staroviček Vladimír Drbola.

U velkopavlovické rozhledny Slunečná na vše dohlížel místostarosta Zdeněk Karber. 'Naše rozhledna se nachází uprostřed vinohradů, kde před lety profesor Horák vyšlechtil odrůdu André, která dala celé cyklostezce název,' připomněl.

A pak už všichni spěchali na Kraví horu do Bořetic na proslulé meruňkové koláče a tentokrát i na ochutnávku gulášů. Finále pak patřilo typickým vrbeckým sklepům.



ZBYNĚK HÁDER

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína