Galerie Rýnského ryzlinku České republiky, Bzenec 2009

Výstava je pořádána již osmým ročníkem a v každém z předcházejících ročníků se podařilo shromáždit vždy přes 200 vzorků vín ze všech vinařských oblastí České republiky a 100 vín ze zahraničí.

Organizátorem výstavy je „Klub přátel Rýnského ryzlinku“ ve spolupráci s městem Bzenec. Výstava je pořádána jednak v srpnu jako součást tradiční Bzenecké pouti a jednak v září (přesný termín sdělíme) v Praze ve vínotéce „Karlovo náměstí“.

Hodnocení vín probíhá dle mezinárodní tabulky O. I. V. 100 bodovým hodnocením, vždy pod dohledem uznávaného vinařského odborníka. Celý proces příjmu vzorků, hodnocení a vlastní výstavy se řídí „Statutem Galerie Rýnských ryzlinků“ , který je možno shlédnout na www.galerierr.info.

V případě, že máte zájem o prezentaci vašich Ryzlinků rýnských prosíme o zaslání zprávy na e-mail: bisenc@centrum.cz, nebo mobil 603 579 303 p.Petr Kunc.
Následně se s vámi budeme kontaktovat a upřesníme termín svozu vzorků případně další podrobnosti. Jestliže máte zájem o účast na hodnocení prosíme o uvedení do vaší zprávy.


Výstava bude probíhat podle harmonogramu:

svoz vzorků ............................. do 7.srpna 2009
hodnocení vín .......................... neděle 9. srpna 2009 v 9,00hodin
výstava ve Bzenci..................... 14. – 15. srpna 2009

Děkujeme Vám za pozornost, kterou věnujete výstavě, řadící se mezi stěžejní specializované přehlídky českých, moravských a zahraničních Ryzlinků rýnských.


Za Klub přátel Ryzlinku rýnského:
Oldřich Kuchař
Petr Kunc

Za Město Bzenec:
Pavel Čejka, starosta

{fotogalerie foto_aktuality_1570}

Soubory ke stažení

Statut soutěže Galerie Ryzlinku rýnského
doc, 41984
Zvací dopis na soutěž Galerie Ryzlinku rýnského
doc, 32768

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína