Každý rok zas a znova na víno do Mikulova

Tisková zpráva, Město Mikulov

Slavnost vína, dnes Pálavské vinobraní, má v jihomoravském městě Mikulově kořeny již od roku 1947. Letos se tato významná akce s tématikou vinařství uskuteční ve dnech 11.–13. září. Jako vždy bude pro návštěvníky v průběhu celých tří dnů připraven bohatý program, který se odehraje v prostorách historického náměstí, zámecké zahrady a přírodního amfiteátru pod Turoldem.

Pro návštěvníky bude připraven folklorní a historický program, ale představí se také kapely různých žánrů, například skupiny Chinaski, Čechomor, Olympic, zpěváci Petr Bende, Kamil Střihavka a mnoho dalších. Dějištěm Pálavského vinobraní je také mikulovský zámek, v jehož parku je umístěna řemeslná tržnice, a Dietrichsteinská hrobka, kde vystoupí divadlo MALÉhRY.

Novinkou letošního vinobraní je spolupráce s městem Znojmem, které své oslavy vína chystá na stejný termín jako Mikulov. Obě slavnosti se tak uskuteční pod společným heslem „Pravá tvář Moravy“. Pořadatelé lákají diváky do obou měst prostřednictvím společné permanentky, která je v prodeji za 300 Kč. Zájemci se mohou dopravit do Mikulova i Znojma speciálně vypraveným vlakem z Brna přes Mikulov do Znojma a zpět a z Jihlavy přes Znojmo do Mikulova a zpět. Letos poprvé jsou také obě slavnosti vína prezentovány na společném webu www.vinobrani.cz.

Penziony, hotely i ubytovny bývají v době Pálavského vinobraní beznadějně plné, proto se pořadatelé akce v loňském roce rozhodli založit na tři dny konání slavnosti vína stanové městečko. V oploceném areálu domova mládeže Středního odborného učiliště Mikulov si mohou návštěvníci za mírný poplatek rozbít své stany či zaparkovat karavany. Ke „komfortu“ přispívá možnost využití sociálního zařízení a stánku s občerstvením. V loňském roce se tato varianta ubytování setkala s obrovským zájmem, proto nebude chybět ani letos.

Předprodej permanentek probíhá v Turistickém informačním centru v Mikulově a v kanceláři Mikulovské rozvojové na České ulici v Mikulově. V případě zájmu Vám zašleme vstupenky na dobírku – objednávky přijímá Pavlína Janderková na telefonním čísle 519 444 588 nebo na e-mailové adrese kultura@mikulov.cz.

Soubory ke stažení

Leták - vinařská tržnice (pdf)
pdf, 210901
Program ke stažení (jpg)
jpg, 2129951

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína