Turin, 21. - 25. října 2010
Vážení vinaři,
konviviu Slow Food Moravia se podařilo dohodnout možnost prezentace vín z České republiky na 8. ročníku enogastronomické akce Salone del Gusto, kterou pořádá mezinárodní organizace Slow Food v italském Turíně každé dva roky.
Vína budou prezentována v tzv. Světové vinotéce, zahrnující vždy zhruba 2000 vzorků vín z celé Evropy i světa, která je součástí Salonu del Gusto a v níž mají návštěvníci v průběhu akce možnost ochutnávat jednotlivé vzorky podle výběru z katalogu vín a vinařů. Salone del Gusto je největší evropskou prezentační a výstavní akcí v oblasti tradičních potravinářských produktů a prestižní akcí, která s každým ročníkem získává další a další příznivce a popularitu. Věříme, že i Vás tato možnost osloví a budete mít zájem prezentovat na této akci svá vína (vítány jsou především tradiční odrůdy, např. Ryzlink vlašský, Neuburské, Frankovka, Svatovavřinecké aj.). Prezentace vín je bezplatná, je třeba pouze poskytnout 6 až 12 lahví od prezentovaného vzorku, dopravu do Turína zajišťuje a hradí Slow Food Moravia. Vinaři, jejichž vína budou zařazena do Světové vinotéky Salonu del Gusto, obdrží Diplom o účasti vystavený organizací Slow Food.
V případě Vašeho zájmu nás, prosím, co nejdříve kontaktuje na e-mailové adrese info@slowfoodmoravia.cz nebo na telefonním čísle 721 427 854 (Martin Hrabec), následně Vám zašleme k vyplnění Nominační list pro Vaše vzorky vín.
Za Slow Food Moravia: MUDr. Martin Křístek
Historie Salone del Gusto:
1996 Téma: Ochrana tradičních potravin, Plocha: 7.950 m2
1998 Téma: Biodiversita, Plocha: 38.770 m2, 126.600 návštěvníků, 687 novinářů
2000 Téma: Specifičnost, Plocha: 43.850 m2, 130.000 návštěvníků, 2.000 novinářů
2002 Téma: Vzdělávání a biodiverzita, Plocha: 50.000 m2, 138.000 návštěvníků, 2.200 novinářů
2004 Téma: Zemědělské komunity, Plocha: 50.000 m2, 140.000 návštěvníků (30% zahraničních)
2006 Téma: Dobrý, čistý a férový, Plocha: 52.000 m2, 172.400 návštěvníků
2008 - Téma: Ke kořenům jídla, Plocha: 62.349 m2, 180.000 návštěvníků (30% zahraničních), 2.400 novinářů, 1.200 tiskových zpráv a článků, 620 výstavních stánků (25% zahraničních), 161 italských a 96 zahraničních potravinářských presidií, 6500 vystavovaných produktů
2010 – Téma: Prezentace regionů a jejich produktů
Vinařské novinky do schránky