O Vinařské Litoměřice je letos velký zájem

Litoměřický deník, 30.3.2011

Do soutěže se přihlásil rekordní počet vinařů. Pořadatel slibuje řadu novinek pro vínomilce
Litoměřice – Rekordní zájem ze strany vinařů zaznamenala soutěž vín, která předchází výstavě Vinařské Litoměřice. "Letos máme jednoznačně nejvíce přihlášených vinařů v historii výstavy, je to 101 společností," konstatoval ředitel výstavy Pavel Kacerovský při úterní odborné degustaci všech přihlášených vzorků.

Koštovali 522 vín



Degustátoři z celé republiky se sešli v litoměřické Kolibě, aby posoudili 522 vzorků vín a vybrali nejen šampiona výstavy, ale také vítěznou kolekci vín a řadu dalších ocenění. "Šampiona bohužel zatím sdělit nemůžeme. Zveřejníme jej až za několik dní, až po schválení Ministerstvem zemědělství," vysvětlil Pavel Kacerovský, který současně upozornil na letošní ročník výstavy, která bude zahájena 14. dubna. "Návštěvníci se mají určitě na co těšit. Především bude program třídenní, začíná již ve čtvrtek, další novinkou bude otevřený gotický hrad, který mohou hosté navštívit. Předpokládám, že nejzajímavějším dnem bude pátek," přibližuje Pavel Kacerovský.



Soutěž o vstupenky



Výstavu zahájí předávání ocenění vítězným vinařům, pátek je zaměřen na přednášky "Víno a zdraví" a "Víno a pokrmy", v sobotu pak bude závěr celé výstavy, který je naplánován na 17 hodin. Již za několik dní naleznete na stránkách Deníku soutěž o vstupenky na výstavu v hodnotě několika stovek korun.



Více snímků z úterní degustace naleznete na litomeric ky.denik.cz



(MICHAL ZÁVADA)



Foto: ODBORNÍ DEGUSTÁTOŘI hodnotili v úterý v litoměřické Kolibě 522 vzorků vín od 101 producentů. V loňském roce se do soutěže přihlásilo zhruba 85 vinařství.

Foto: Deník/Karel Pech



Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína