Zažijte skutečné emoce, zažijte skutečnou jižní Moravu...
Druhý ročník mikulovského gurmánského festivalu svým návštěvníkům od 2. do 5. června nabídne vybrané pokrmy z lokálních surovin, snoubené s víny místních vinařů, to vše v malebném vinařském městě, jemuž dominuje Svatý kopeček a vrch Turold. Festival navazuje na loňský úspěšný zahajovací ročník.
Hlavním cílem Mikulov Gourmet Festivalu je seznámení účastníků s moravským jídlem a vínem v srdci mikulovské vinařské podoblasti. „Jde o představení tradičních moravských pokrmů v současném moderním pojetí a jejich kombinace s moravskými víny. Na festivalu se návštěvníci setkají se širokým spektrem chutí a stráví příjemný čas v místních gastronomických zařízeních,“ říká organizátor festivalu, vinař Petr Marcinčák
Gourmetská menu sestavili a po celou dobu festivalu je budou připravovat vybraní kuchaři z národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Jmenovitě jeho kapitán Jan Horký z restaurace Zlatá Praha a hotelu Intercontinental Praha, Martin Svatek z Hotel Nautilus Tábor, Miroslav Husák, jehož domovskou kuchyní je ta v brněnském Internationalu, a Jaroslav Kozďelka z restaurace Zlatá Praha a hotelu Intercontinental Praha. Návštěvníci mohou ochutnat všechna menu nebo si zakoupit kupon na jednotlivá vybraná menu.
Veškeré další informace naleznete na webových stránkách www.mikulovgourmetfestival.cz
Tiskovou zprávu a pozvánku naleznete jako soubory ke stažení pod aktualitou.
{fotogalerie foto_aktuality_2088}
Vinařské novinky do schránky