Mladá fronta Dnes
Umění koštu
Jak vybrat tu správnou odrůdu vína ke konkrétnímu jídlu, získat větší jistotu v náhledu na vína a jak vůbec rozpoznat, zda má víno nějakou vadu, se včera v Národním vinařském centru ve Valticích učili účastníci kurzu s názvem Degustování vína - věda i umění. A bylo plno. Orientovat se totiž ve víně patří dnes nejen ke společenskému bontonu, ale podle pořadatelů kurzu i k určité společenské prestiži.
"Degustátorské kurzy, které se poslední dobou těší čím dál větší oblibě, jsou přitom určeny nejen pro profesionály z řad prodejců vín nebo číšníků, kteří je nabízejí. Jsou určeny i pro naprosté amatéry, kteří zkrátka milují víno a chtějí více proniknout do jeho světa," přiblížil šéf pořadatelského centra Pavel Krška. Kdo si chce podobný kurz vyzkoušet, příští termíny najde na www.vinarskecentrum. cz.
Foto: Kurz degustace vín ve Valticích
Foto: Anna Vavríková, MF DNES
Mutace - Mladá fronta DNES - jižní Morava
Vinařské novinky do schránky