Brno /Po roce zavítají do Brna opět nejlepší kuchaři České republiky. Od 10. do 12. května bude totiž Špilberk už podruhé hostit prestižní – Špilberk Food Festival. Hlavním tématem je i letos snoubení jídla s vínem. V pátek 10. května Vás nečekanými smyslovými zážitky překvapí experimentální molekulární kuchyně, kterou předvede Petr Koukolíček. V sobotu se návštěvníci mohou těšit na cooking show Zdeňka Pohlreicha, v neděli pak na show držitele michelinské hvězdy Romana Pauluse. Pro milovníky netradičních jídel budou připravené pokrmy z hmyzu.
Kromě tradiční české kuchyně zkušení kuchaři nabídnou opět mezinárodní speciality i vegetariánská jídla. S doprovodným programem seznámí přední český šéfkuchař a průvodce festivalem v jedné osobě Dalibor Navrátil.
Návštěvníci se můžou těšit na řízené degustace pod taktovkou zkušených vinařů. Petr Stádník názorně a zasvěceně vysvětlí, jak připravit živého humra i u vás doma v kuchyni. Novinkou bude škola vaření, kterou na festivalu pro nadšence povede kulinářské studio Divoká vařečka. V neděli Tomio Okamura představí novou knihu Velká japonská kuchařka, při této příležitosti předvede porcování tuňáka Tadioshi Ebina – sushimaster restaurantu KOISHI. Dále se na pódiu představí expert na italskou gastronomii Riccardo Lucque, majitel několika pražských restaurací i brněnského Il Mercato. Jistě zaujme i Josip Carević, vynikající kuchař chorvatského původu, ověnčený řadou mezinárodních ocenění a člen chorvatské kuchařské reprezentace. Těšit se můžete i na Jitku Ulihrachovou, držitelku Čestného uznání za přínos pro gastronomii Asociace kuchařů a cukrářů ČR, jejíž mnozí žáci dnes zastávají pozice šéfkuchařů v prestižních restauracích, a mnohé další.
Zdroj: Mutace - 5+2 dny - celostátní
Vinařské novinky do schránky