Úvod do degustace vína

Pořádá Národní vinařské centrum Valtice

Svět vína je velmi krásný, ale také velmi obsáhlý a rozmanitý. Mít alespoň základní orientaci ve víně patří dnes k základnímu společenskému bontonu a mít znalosti v tomto oboru znamená určitou společenskou prestiž. Lidé, kteří pijí víno o něm mají namnoze velmi dobré znalosti a stejný přehled požadují i od toho, kdo jim víno prodává ve vinotéce či podává v restauraci. 


K profesionálnímu číšníkovi podávajícímu zákazníkovi víno, sommelierovi, patří nejen dokonalé umění servírování vína či doporučení vína k pokrmu (viz více kurz Sommelier junior), ale také péče o víno před jeho podáváním a očekávanou samozřejmostí je také schopnost vína rozeznávat a nenabídnout zákazníkovi víno vadné.
Přednáší doc. Ing. Josef Balík, Ph.D. – vysokoškolský pedagog se specializací na víno, vedoucí ústavu posklizňové technologie ZF MENDELU v Lednici.

Komu je určen: Vinařům či pracovníkům restaurací a vinoték, ale také všem milovníkům vína, zejména začátečníkům a mírně pokročilým. Toto školení může být vhodným předstupněm pro další profesionální kurzy, např. Výcvik a výběr specializovaných expertů posuzovatelů pro senzorickou analýzu vín podle ČSN ISO 8586, které pořádá Národní vinařské centrum.

Jak často se koná: cca 10x ročně

Termíny: viz Kurzy a semináře

Zajišťuje: Národní vinařské centrum

Soubory ke stažení

Článek Úvod do degustace vína - Vinařský obzor 2017
pdf, 1410000

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína