Svět vína je velmi krásný, ale také velmi obsáhlý a rozmanitý. Mít alespoň základní orientaci ve víně patří dnes k základnímu společenskému bontonu a mít znalosti v tomto oboru znamená určitou společenskou prestiž. Lidé, kteří pijí víno o něm mají namnoze velmi dobré znalosti a stejný přehled požadují i od toho, kdo jim víno prodává ve vinotéce či podává v restauraci.
K profesionálnímu číšníkovi podávajícímu zákazníkovi víno, sommelierovi, patří nejen dokonalé umění servírování vína či doporučení vína k pokrmu (viz více kurz Sommelier junior), ale také péče o víno před jeho podáváním a očekávanou samozřejmostí je také schopnost vína rozeznávat a nenabídnout zákazníkovi víno vadné.
Přednáší doc. Ing. Josef Balík, Ph.D. – vysokoškolský pedagog se specializací na víno, vedoucí ústavu posklizňové technologie ZF MENDELU v Lednici.
Jak často se koná: cca 10x ročně
Termíny: viz Kurzy a semináře
Zajišťuje: Národní vinařské centrum
Vinařské novinky do schránky