Brevíř enofila - nová kniha na předvánočním trhu

U příležitosti 50. výročí založení MORAVÍNU, svazu moravských vinařů, o.s. vychází kniha „1 000 a 111 pojmů o víně, révě vinné a vinařství, aneb brevíř enofila".

Kniha byla vydána s podporou Vinařského fondu a se spoluúčastí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského. Autorem je RNDr. František Kratochvil, DrSc. - ne vinař, ani vinařský profesionál, ale velmi erudovaný enofil. Jak sám říká, poučený amatér na rozdíl od mnoha nepoučitelných profesionálů. Autor zvolil podtitul „brevíř enofila". Chtěl tak zdůraznit, že jde o četbu pro každého, kdo se cítí znalcem vína, i toho, kdo se jim necítí, ale chce vínu porozumět.

Brevíř je slovníkem výkladovým. Na rozdíl od encyklopedických slovníků, které věnují jednomu pojmu několik stran, jsou podrobnější, vybavenější a barevnější, je tento všestranný brevíř zaměřen ryze prakticky, dalo by se říct ke každodennímu čtení. Čtenáři poskytuje první informaci, když se setká s neznámým výrazem či pojmem napsaným na láhvi nebo s odborným pojmem vinaře při ochutnávce ve sklepě, ale i při rozhovoru o víně mezi přáteli.

Více o knize z anotace Dr. Luboše Bárty v příloze. Knihu je možné objednat u autora nebo v e-shopu Národního vinařského centra.

 

Soubory ke stažení

Upoutávka
doc, 117760
Anotace knihy
doc, 61440

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína