Vážení vinaři, svá vína již můžete přihlásit na tradiční mezinárodní soutěž O zlatý pohár Víno&Delikatesy.
Účastníci soutěže se přihlásí do soutěže tím, že vyplní online přihlášku v systému ELWIS – www.elwis.cz a doručí 6 ks adjustovaných lahví od každého vzorku. Na lahvi musí být všechny údaje dle zákona, včetně čísla šarže!
Odběr vzorků proběhne jejich doručením do odběrného místa:
Čechy: Vego Prag, Jeseniova 77, Praha 3, v pracovní dny od 9.00 do 15.00 hod, (tel 222 580 040) do 21. 3. 2014
Morava: Archiv krále vín, Hlavní ulice 219, Němčičky - pouze ve dnech 20. - 21. 3. 2014 od 9.00 do 17.00 hod
Kartony označte popiskou SOUTĚŽ 2014.
Soutěž je otevřena pro všechna vína, splňující statut soutěže. Soutěž není omezena pouze na vína vystavovatelů. Vystavovatel, či spoluvystavovatel se soutěže účastní ZDARMA v rámci veletržního poplatku. Soutěžící, kteří nejsou vystavovateli, zaplatí jednorázový soutěžní poplatek 3 000 Kč.
Pořadatel soutěže: Organizační výbor veletrhu Víno&Delikatesy ve spolupráci s Asociací sommelierů Česká republika.
Po dobu tří dnů bude odborným garantem soutěže pan Ivo Dvořák.
Předseda degustační hodnotící komise soutěže vín: Branko Černý
Prezidium soutěže vín: JUDr.Luboš Bárta - Asociace sommeliérů a magazín Sommelier, František Veselý - ředitel veletrhu, Ing.Josef Gloser - obchodní ředitel Vego Prag.
Organizační výbor: Branko Černý, Dagmar Salabová, Renata Vnuková
V letošním roce se bude soutěžit o nejlepší vína v 17 kategoriích:
A) vína tuzemská
1) bílé tiché do 4g zbytkového cukru
2) bílé tiché od 4,1 do 12 g zbytkového cukru
3) bílé tiché od 12,1 do 45 g zbytkového cukru
4) červené tiché do 4 g zbytkového cukru
5) červené tiché od 4 g do 45 g zbytkového cukru
B) vína zahraniční
1) bílé tiché do 4g zbytkového cukru
2) bílé tiché od 4 do 12 g zbytkového cukru
3) bílé tiché od 12,1 do 45 g zbytkového cukru
4) červené tiché do 4 g zbytkového cukru
5) červené tiché od 4 g do 45 g zbytkového cukru
C) vína růžová
1) růžové víno do 4 g zbytkového cukru bez ohledu na barvu a původ révy
2) růžové víno 4,1 – 12 g zbytkového cukru bez ohledu na barvu a původ révy
3) růžové víno 12,1 – 45 g bez ohledu na barvu a původ révy
D) vína šumivá a perlivá bez ohledu na zbytkový cukr, barvu či původ révy
E) vína přírodně sladká nad 45 g, bez ohledu na barvu a původ hroznů (ledová, slámová, bobulové výběry, botrytická)
F) vína ostatní – likérová, aromatizovaná, bez ohledu na zbytkový cukr a původ hroznů (fortifikovaná)
G) zvláštní kategorie - nevyrobená z vinných hroznů, např. medoviny atd.
V každé ze 17 kategorií mohou získat výherci zlatý, stříbrný a bronzový pohár Víno&Delikatesy. Víno s absolutně největším počtem bodů ze všech kategorií získá i Zlatý pohár Víno&Delikatesy Praha 2014 a označení Champion - Cena premiéra ČR.
Tuzemské víno s největším počtem bodů, pokud není Championem, získá pohár Víno&Delikatesy 2014 s označením Cena ministra zemědělství ČR. Je- li Championem, získává tento pohár druhé tuzemské víno v absolutním pořadí.
Víno zahraničního původu s největším počtem bodů, pokud není Championem, získá pohár Víno&Delikatesy 2014 s označením Cena primátora hl. města Prahy. Je- li Championem, získává tento pohár druhé zahraniční víno v absolutním pořadí.
Se srdečným pozdravem
Branko Černý
tel. 608 13 10 13
Vinařské novinky do schránky