Kvalitní víno bez kompromisů - seminář pro vinaře

Jak se zorientovat ve vinařské legislativě, jak čerpat dotace, jaké jsou aktuální technologické novinky nebo jaké poznatky přináší poslední vědecké výzkumy? Na tyto a další odborné otázky odpoví speciální workshop, který připravila Zahradnická fakulta Mendelovy univerzity společně s firmou BS Vinařské potřeby.

V Lednici se v týdnu od 19. do 22. května uskuteční speciální série přednášek pod názvem „Kvalitní víno bez kompromisů“. Akce je zaměřená na odbornou veřejnost z řad vinařů, studentů a dalších zájemců o informace z vinařského světa. Kromě tuzemských přednášejících se zde o své zkušenosti a nejnovější poznatky podělí i zástupci zahraničních firem z Německa, Maďarska, Francie a Itálie.

Workshop bude probíhat od pondělí do čtvrtka, denně od 9 hodin v budově D (místnost DP1), Zahradnické fakulty v Lednici.  Vstup je zdarma.

Vzhledem k omezené kapacitě doporučujeme rezervaci míst na:  marketing@vinarskepotreby.cz nebo  xvojtisk@mendelu.cz.

Program přednášek:

Pondělí 19. 5. 2014

9:00 Změny a možností dotací - Ing. Martin Puček - Svaz vinařů ČR

11:00 Víno a legislativa - Ing. Antonín Králíček – Ministerstvo zemědělství

12:30 Aktuální problémy českého a moravského vinařství - JUDr. Tibor Nyitray - Svaz vinařů ČR

Úterý 20. 5. 2014

9:00   Příjmové linky a lisy novinky a trendy – Ondřej Brdečko – HM Hodonín

10:00 Příjmové linky a lisy novinky a trendy – Giovanni Marino, Marek Grbavčic – Enoveneta, ABC kovopit

12:30 Desková a membránová filtrace – Ing. Martin Sopouch – Hobra Školník

13:30 Cross – flow  filtrace - Mgr. Tomáš Nevídal – HM Hodonín

14:30 Sledování produkce oxidu uhličitého při fermentaci – Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.– Mendelova univerzita

Středa 21. 5.

9:00  Pachuť ve víně není vždy jen problémem zátky a 2,4,6-trichloroanisolu (TCA) - nejnovější výzkumy – Dr. Claus Fischer, Robert Vyhoda – Ohlinger Německo/SLFA Neustadt, BS vinařské potřeby s.r.o.

11:00 Smartvineyard online systém pro ochranu vinice – optimalizace použití ochranných prostředků. Cesta ke zdravějším hroznům – Csaba Árendás - QuantisLabs Ltd. Maďarsko

Čtvrtek 22. 5. 2014

9:00   Výhody používání sudů při zrání bílých vín – Dr.  Andrei Prida, Ing. Miloš Vidlář – Seguin Moreau Francie, BS vinařské potřeby s.r.o.

11:00 Výroba bílých vín, určených pro delší zrání – Dr. Stefano Masullo, Ing. Miloš Vidlář - Esseco Itálie, BS vinařské potřeby s.r.o.

 

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína