Seminář "Fortifikovaná vína" 28.8.2014 - pozvánka pro vinaře

Organizovaný seminář, který se věnuje problematice vín s přídavkem alkoholu je určen především pro vinaře, kteří se chtějí zabývat výrobou těchto vín a také pro obchodníky nebo vínomilce, kteří si chtějí rozšířit na tomto poli obzory.

Mluvit se bude o historii těchto vín v ČR, o výběru destilátu používaného na fortifikaci, o možnosti využití naší odrůdy Muškát moravských a také o marketingových možnostech v této oblasti. Pro inspiraci bude proběhne také přednáška o velikánech fortifikovaných vín a to o portugalském Portském a o australském Rutherglen Muscat. Na závěr proběhne degustace fortifikovaných vín zmíněných zahraničních oblastí.

Fortifikovaná vína jsou kategorií vín, kterou ve světě proslavili značky jako Portské, Sherry, Madeira nebo různé fortifikované muškáty. Jejich výroba měla v České republice v polovině 20 st. velký význam. V poslední době se stále více ve vinařstvích v České republice objevují vzorky vín vyrobených touto technologií. Jejich kvalita je ovšem kolísající.

Vstupné 350,- kč zahrnuje vstup a degustaci vybraných fortifikovaných vín; nutná rezervace předem u p. Lukáše Müllera (728425898, muller@limetaapps.cz).

Více přiložené pozvánce (níže).

 

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína