Soutěž s Vinařstvím Petr Skoupil

Certifikované vinařství, ubytování a restaurace Vinařský dům Vinařství Petra Skoupila z Velkých Bílovic pro Vás připravilo soutěž o lákavé ceny.         

Vinařství Petr Skoupil je dynamicky se rozvíjející moderní vinařství vyrůstající z rodinné tradice, jejíž historie sahá do roku 1852. 25 ha vlastních a 10 ha pronajatých vinohradů je obhospodařováno s důrazem na ekologicky citlivé techniky a redukovanou sklizeň hroznů. Vinařství stále hledá svou vlastní cestu k vysoké kvalitě vín a snaží se na této cestě o co nejšetrnější zpracování hroznů. Veškerá výroba navazuje bezprostředně na sběr hroznů. Bobule se oddělují od třapin speciálním prstovým selektorem, aby se zachovaly jen nepoškozené bobule a nedocházelo k extrakci nežádoucích látek z třapin a zrnek, výsledkem je vysoce kvalitní samotokový mošt. Následuje vinifikace metodou řízeného kvašení a zrání vybraných partií v sudech z francouzského dubu. Odrůdově čistá a mimořádně zajímavá bílá přívlastková vína jsou ve skvělé kondici již půl roku po sklizni. Jsou typická širokým spektrem primárních aromatických látek a zejména výrazně ovocitým charakterem s minimálním obsahem hořčin. Naproti tomu červená vína zrají rok až dva. Vinařství dodává vína do HORECA segmentu, vinoték a soukromé klientele. Nabídka začíná u kabinetů, přes noblesní pozdní sběry a výběry z hroznů. 

Pod názvem Vinařský dům byl v červenci 2010 otevřen ve Velkých Bílovicích nový objekt, jenž je moderní symbiózou restaurace, penzionu a vinařského provozu. Je situován na horizontu sklepní části obce zvané Belegrady. Svou polohou s vyhlídkou do okolních vinic a na panorama Pálavy je ideálním výchozím bodem pro cykloturistiku, vinnou, pobytovou i poznávací turistiku. Vinařský dům nabízí ubytování pro 47 hostů v útulných a pohodlných pokojích, restauraci s celodenním provozem s tradiční kuchyní, řízené degustace, prodej vína a servis pro cyklisty. Je zde prostor a technické zázemí pro konferenční turistiku - firemní akce a školení. Více informací naleznete na www.skoupil.com.

Kontakt:

Vinařství Petr Skoupil

Sadová 1399

691 02 Velké Bílovice

www.skoupil.com

info@skoupil.com

 +420 752 392 212

***  Chci si zahrát o ceny s Vinařstvím Petr Skoupil - Vinařský dům***

 

Přejeme příjemnou zábavu a hodně štěstí v soutěži.

Příští měsíc budeme soutěžit s certifikovaným zařízením vinařské turistiky VÍNO HRUŠKA.

 

Počet správných odpovědí byl v měsíci září 234. Štastnými výherci se stávají:

Pultar M., Opočno -  6 přívlastkových vín z Vinařství Karel Válka

Grňa I., Kroměříž - Čtyři lahve vína a čtyři speciality z vinařství

Kutmon M., Bolehošť - Dvě lahve vína s originální taškou

Rohošková M., Praha - Dvě lahve vína s originální taškou

Peterka J., Kolín - Dárkové balení specialit z Vinařství Karel Válka

Výhercům srdečně gratulujeme.

 

Související články na tomto webu

Kalendář vinařských akcí
Kalendář vinobraní, ochutnávek, výstav vín atd.

Aktuality pro příznivce vinařské turistiky
Novinky pro ty, kteří chtějí cestovat za vínem.

 

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína