Znojmo: Veletrh Wine Prague se vydařil. Po všech stránkách

Premiérový ročník třídenního veletrhu Wine Prague 2015 je za námi. Akce, která si kladla za cíl přinést do Prahy stejně profesionální prostředí a podmínky pro obchod s vínem a navazování odborných kontaktů, které známe z podobných akcí ve světě, se vydařila po všech stránkách.

Alespoň takto pozitivně ji hodnotí vinaři VOC Znojmo i zástupci města Znojma. Jejich společná expozice dominovala celému veletrhu a spokojenost panovala na obou stranách. Návštěvníci našli znojemské vinaře jednoho vedle druhého a mohli tak degustovat takříkajíc sklípek od sklípku

"Záměr VOC Znojmo účastnit se veletrhu Wine Prague jako jediného veletrhu v tomto roce se ukázal jako správný. Wine Prague nabídl profesionální prostředí, výbornou organizaci, kvalitní zázemí i správné návštěvníky. Na veletrh zavítali opravdu ti, kteří mají o víno zájem. A vinaři si tak nepředávali zkušenosti jen mezi sebou, ale obohaceni o nové znalosti a zkušenosti odcházeli také návštěvníci," hodnotí krátce po skončení veletrh Wine Prague 2015 předseda VOC Znojmo František Koudela.

Na podrobné hodnocení veletrhu je samozřejmě brzo, zda byl veletrh reálným přínosem, ukáže až čas. Přesto jsou vinaři spokojení. "Wine Prague je jedním z mála veletrhu na takové úrovni. Doufáme proto, že se v příštím roce bude opakovat. Navázali jsme kontakty s několika zajímavými lidmi - například s jedním holandským novinářem, se kterým jsme se domluvili na spolupráci. Zájem o naše vína i o Znojmo samotné projevili i z čínského velvyslanectví. Veletrh tak dopadl na výbornou," dodává František Koudela.

Jedním z cílů prezentace vinařů VOC Znojmo bylo předsatvit nejen svá vína, ale vše, co je s vínem spojené. Proto součástí stánků VOC Znojmo byl i stánek Objevte Znojmo, který lákal do vinařského města Znojma nejen milovníky tohoto královského moku, ale také milovníky historie, krásné přírody či aktivního odpočinku. Nejen kampaní Objevte Znojmo prezentovali město pracovníci Znojemské Besedy. "Nový vizuál našich billboardů vzbudil u návštěvníků zájem a především emoce, o což nám šlo. Zajímali se o město a i to, co dané vizuály symbolizují. Bylo zajímavé sledovat, jak každý z návštěvníků v tom samém obrázku vidí něco jiného," říká za Znojemskou Besedu Jaroslav Chaloupecký. Na velkoplošné obrazovce lákaly k návštěvě města tak propagační filmy, ať už z Festivalu vína VOC Znojmo nebo z vinobraní.

Veletrh Wine Prague 2015 se konal ve dnech 25. - 27. května na výstavišti PVA Expo Praha Letňany. Na veletrhu hráli prim tuzemští vinaři, avšak ve společnosti vinařských velmocí a špičkových evropských i světových vinařství. Více informací k veletrhu naleznete na www.wineprague.com.

Zdroj: parlamentnilisty.cz
Datum vydání: 28.5.2015

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína