Situace na trhu s burčákem je podle zjištění Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) čím dál lepší. Letos inspektoři prověřili 577 prodejních míst, v 79 případech odebrali vzorek pro analýzu v laboratoři. Rozbor zatím prokázal pochybení u dvou vzorků. Výsledky ještě nejsou definitivní, protože rozbor vzorků trvá včetně prokvašení šest týdnů.
Problematické vzorky, které neprošly kontrolou, pocházely ze stánku v brněnské Kounicově ulici a ze stánku v Mimoňské ulici v České Lípě. "U brněnského vzorku jsme zjistili čtyřnásobně překročený limit pro doslazení a přídavek vody v objemu 45 procent. V České Lípě byl limit pro doslazení překročený jedenapůlkrát," sdělil mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.
Zdroj + více: http://zpravy.e15.cz/byznys/obchod-a-sluzby/burcak-se-zlepsuje-zjistila-inspekce-zatim-neprosly-jen-dva-vzorky-1257565
Vinařské novinky do schránky