Workshop v Brně je už téměř plný, v Praze pro vás ale místa ještě máme. Na oba termíny vás zve národní sommelierka, která si nachystala jedinečné gastronomické workshopy na téma párování vína s jídlem s názvem Víno & jídlo – jak na to a PROČ?
Workshopy proběhnou již 26. 8. v Praze a 4. 9. v Brně. Bude se jednat o neformální a praktické setkání provozovatelů či majitelů gastro provozoven a jejich číšníků a sommelierů, ideálně i v doprovodu kuchařů. Tento zábavný vzdělávací formát se zaměří na zvýšení výdělečnosti díky správně cílenému výběru lokálních vín a jejich prezentaci. Především pak bude kladen důraz na využití těchto znalostí v párování s jídlem. Workshop je určen pro ty z gastro týmů, kteří chtějí pracovat na prestiži svých podniků a nabídnout zákazníkům nejen kvalitní víno, ale také zážitek navíc v podobě vinného párování. Pojetí akce je komorní s kapacitou do 15 osob, abychom zajistili dostatečný prostor pro diskuzi mezi účastníky.
Na úvod představí národní sommelierka Klára Kollárová potřebný teoretický základ a pak už dojde na samotnou praxi. Účastníci si pod jejím vedením vyzkouší pečlivé párování vína s jídlem a samozřejmě při tom společně ochutnají atraktivní lokální vína. Oba workshopy využijí skvělé kuchyně místních podniků a všichni si tak budou moci hrát s nejrůznějšími delikátními chutěmi a kombinacemi. Víno lze totiž podle slov národní sommelierky snoubit s jakýmkoliv pokrmem a pro hosty gastronomických podniků je to vždy příjemný zážitek, který je příjemně překvapí.
Na nové workshopy se můžete přihlásit na stránkách Národního vinařského centra v sekci Kurzy a semináře.
Za podporu děkujeme Asociaci sommelierů a projektům Gourmet Brno a Gourmet Jižní Morava.
Vinařské novinky do schránky