Kultovní výhled na Pálavu, architektura a charakteristická vína, oceňovaná u nás i ve světě, jsou hlavními znaky vinařství v Popicích u Hustopečí. Místo, kde se réva pěstuje po staletí, je teď prostorem, kde se ukazuje, co znamená moderní vinařství: starostlivou práci s půdou a vinohrady, ruční sklizeň hroznů, šetrné zpracování, tvorbu vína se sebevědomím a co nejširší otevřeností lidem přicházejícím si to všechno užít v sonberském mottu „Vína všemi smysly“.
Pálava byla vyšlechtěna Ing. Josefem Veverkou křížením odrůd Tramín červený a Müller Thurgau. Asi nejlepších výsledků dosahuje především v Mikulovské podoblasti, v okolí obcí Perná, Pavlov nebo Bulhary, dále pak v Lechovicích, Popicích nebo Čejkovicích. Pálava je často automaticky vnímána jako víno sladké, tedy s vyšším zbytkovým cukrem, ale zdaleka to není pravidlo. Právě v suché verzi objevíme kouzlo a krásu téhle odrůdy.
Vinařské novinky do schránky