Jsme malá vinařská firma, která zahájila své podnikání ve vinařství v roce 2005. Obhospodařujeme téměř 8,5 hektarů vinic ve špičkových polohách na Mikulovsku v nádherném prostředí Pálavských vrchů a zpracováváme pouze hrozny z vlastní produkce. V našich vinicích jsou základními filozofickými zásadami: omezení chemických vstupů, reduktivní řez a vysoce kvalitní práce, která vede k produkci hroznů pro špičková vína, neboť základním heslem firmy je, že se víno vyrábí ve vinici.
Pálava byla vyšlechtěna Ing. Josefem Veverkou křížením odrůd Tramín červený a Müller Thurgau. Asi nejlepších výsledků dosahuje především v Mikulovské podoblasti, v okolí obcí Perná, Pavlov nebo Bulhary, dále pak v Lechovicích, Popicích nebo Čejkovicích. Pálava je často automaticky vnímána jako víno sladké, tedy s vyšším zbytkovým cukrem, ale zdaleka to není pravidlo. Právě v suché verzi objevíme kouzlo a krásu téhle odrůdy.
Vinařské novinky do schránky