Těšit se můžete na živá, suchá vína, se kterými vám bude dobře. Kvasíme je na přirozených kvasinkách z vinohradu, zrají na kvasnicích a mladá vína do lahví putují bez filtru a čiření. Nepřidáváme nic, co do vína nepatří, a tak naše košty ocení i alergici a vegani. Začátečníkům představujeme svět kvalitního vína, pro pokročilejší máme připraveny i náročnější vinařské styly včetně archivních pokladů. O skupinky od čtyř hostů po autobus pečujeme jako o vlastní. A nejsou to jen jen naše slova – zkontrolujte recenze na hodnotících portálech. ;-)
Pálava byla vyšlechtěna Ing. Josefem Veverkou křížením odrůd Tramín červený a Müller Thurgau. Asi nejlepších výsledků dosahuje především v Mikulovské podoblasti, v okolí obcí Perná, Pavlov nebo Bulhary, dále pak v Lechovicích, Popicích nebo Čejkovicích. Pálava je často automaticky vnímána jako víno sladké, tedy s vyšším zbytkovým cukrem, ale zdaleka to není pravidlo. Právě v suché verzi objevíme kouzlo a krásu téhle odrůdy.
Vinařské novinky do schránky