Vinařství Kovacs je malé vinařství rodinného typu se sídlem v obci Novosedly v mikulovské vinařské podoblasti na Moravě. Vinařství navazuje na dlouholetou rodinnou tradici pěstování révy vinné a výroby špičkových vín zaměřených na originální původ. Při výrobě vína a ve vinicích toto vinařství klade obrovský důraz na to, aby co nejvíce vynikla jedinečná poloha a půdní složení na jednotlivých viničních tratích (terroir). Hospodaření na vinicích a jejich pečlivá ochrana probíhá šetrně v souladu s přírodou dle pravidel ekologického zemědělství.
Pálava byla vyšlechtěna Ing. Josefem Veverkou křížením odrůd Tramín červený a Müller Thurgau. Asi nejlepších výsledků dosahuje především v Mikulovské podoblasti, v okolí obcí Perná, Pavlov nebo Bulhary, dále pak v Lechovicích, Popicích nebo Čejkovicích. Pálava je často automaticky vnímána jako víno sladké, tedy s vyšším zbytkovým cukrem, ale zdaleka to není pravidlo. Právě v suché verzi objevíme kouzlo a krásu téhle odrůdy.
Vinařské novinky do schránky