Císařské sklepy jsou součástí rodinné Horákovi farmy, kde najdete i rostlinnou a živočišnou výrobu. Farma patřila do roku 1918 Marii Terezii, proto majitelé zvolili název Císařské sklepy – víno na císařský dvůr se tu vyrábělo již před staletími. Dnes se vyrábí spíše tradiční cestou, kterou osvěžují a usnadňují moderní prvky. Důraz je kladen na zdraví hroznů a jejich co nejšetrnější zpracování. Bílá vína leží 8 -12 měsíců v nerezu, červená prochází 12 – 18 měsíční mikrooxidací nebo leží v sudu. Vína můžete ochutnat v prezentačním sklepě v Čejči.
Veltlínské zelené je naší nejrozšířenější odrůdou a je pěstováno na cca 14 % plochy našich vinic. Určitě stojí za to vyzkoušet Veltlíny ze Znojemska, Mikulovska nebo Velkopavlovicka, v Čechách pak z Mělnicka, Roudnicka nebo Mostecka.
Vinařské novinky do schránky