Vinařství hospodaří na 20ha vlastních vinic, nacházejících se v jedné z nejlepších viničních tratí na Znojemsku - Kraví hora. Ve vinicích je zastoupena velká odrůdová pestrost. Hrozny pro výrobu vína výhradně pochází z vlastní produkce. Vinařství se zaměřuji na přívlastková vína a jejich archivaci. Při výrobě jsou využívány moderní metody. K základům filosofie patří velká odrůdová pestrost.
Pálava byla vyšlechtěna Ing. Josefem Veverkou křížením odrůd Tramín červený a Müller Thurgau. Asi nejlepších výsledků dosahuje především v Mikulovské podoblasti, v okolí obcí Perná, Pavlov nebo Bulhary, dále pak v Lechovicích, Popicích nebo Čejkovicích. Pálava je často automaticky vnímána jako víno sladké, tedy s vyšším zbytkovým cukrem, ale zdaleka to není pravidlo. Právě v suché verzi objevíme kouzlo a krásu téhle odrůdy.
Vinařské novinky do schránky