Malé rodinné vinařství obhospodařující 3,5 ha vinic na katastru vinařských obcí Blatnička a Boršice u Blatnice. Vinařská obec se nachází v podhůří prvních výběžků Bílých Karpat pod kopcem Jasenová s nadmořskou výškou 410 m. Blatnička patří mezi jednu s nejvýše položených vinařských obcí na Jižní Moravě. Réva vinná dozrává v půdách těžkých jílovitých ( Karpatský jíl ) proto vína z Blatničky dosahují vysokých extraktivních a buketních látek. Vinařství Michal Janás je členem Svazu integrované produkce hroznů a vína. Z vypěstovaných hroznů vyrábí nejmodernější technologií metodou řízeného kvašení zemská, jakostní a přívlastková vína.
Pálava byla vyšlechtěna Ing. Josefem Veverkou křížením odrůd Tramín červený a Müller Thurgau. Asi nejlepších výsledků dosahuje především v Mikulovské podoblasti, v okolí obcí Perná, Pavlov nebo Bulhary, dále pak v Lechovicích, Popicích nebo Čejkovicích. Pálava je často automaticky vnímána jako víno sladké, tedy s vyšším zbytkovým cukrem, ale zdaleka to není pravidlo. Právě v suché verzi objevíme kouzlo a krásu téhle odrůdy.
Vinařské novinky do schránky