V současnosti vinařství reprezentuje Mgr. Ing. Jiří Těthal, Ph.D., který vystudoval vinařství a vinohradnictví na Mendlově univerzitě. V jednotlivých vínech, která jsou menších šarží, se odráží jak konkrétní odrůda, tak typičnost daného ročníku i nezaměnitelné terroir Blatnice. Toto vše je pak v nemalé míře ovlivněno svědomitou prací ve vinici i ve sklepě. Hrozny pochází výhradně z vlastní produkce a při sběru je u nich kladen důraz na vysoký stupeň vyzrálosti a cukernatosti.
Rulandskému bílému se dříve říkalo Burgundské bílé. Po tlaku Francie na změnu jména však byly všechny Pinoty přejmenovány na Rulandské, Burgundské bílé nevyjímaje. Tato odrůda je rozšířena ve všech našich šesti podoblastech, nicméně nejvíce ji najdeme na Litoměřicku a Slovácku, vynikajících výsledků dosahuje také na Znojemsku nebo Mikulovsku.
Vinařské novinky do schránky