Vinařství Kněží hora, Bzenec „Vína nevyrábíme, ale tvoříme, a to s láskou - s láskou k půdě, k vinici, k hroznu, vínu.“ Část surovin má vinařství z vlastních vinic o rozloze pět hektarů, část od osvědčených moravských dodavatelů, tak aby mohlo svým klientům přiblížit bohatou rozmanitost vůní a chutí. Červená vína dozrávají ve francouzských barikových sudech, v nichž leží vhodné partie po dobu nejméně 24 měsíců. Ochutnat vína je možné ve stylovém sklepě přímo pod Kněží horou nebo v nové „degustárně“ v provozovně v Tyršově ulici.
Odrůdu vyšlechtil ředitel vinařské školy v Klosterneuburgu v Rakousku dr. F. Zweigelt v roce 1922 a o její rozšíření do dalších zemí se zasloužil po druhé světové válce dr. Lenz Moser.
Vinařské novinky do schránky