Radovan Foukal měl sice tradici malovýroby vína v rodině, ale teprve když se přiženil do rodiny manželky Lenky, začal s výrobou vína samostatně. Od té doby pomalu vinařství rozšiřoval a od roku 2006 se mu věnuje jako své hlavní profesi. Na 2 ha vinic v trati Kozí horky (většinou vysazených nově po roce 2000) pěstuje široký sortiment odrůd, tradičně k nejlepším patří Rulandské šedé, Hibernal a Děvín . V roce 2013 dokončil Radovan Foukal obnovu starších vinic a nově vysadil Veltlínské zelené, Pálavu a Rulandské bílé. Pro výrobu přibližně 12 000 litrů vína ročně používá také hrozny nakoupené od vinohradníků z Přítluk a Rakvic. Sklepní hospodářství si vybudoval sám vlastníma rukama v domácím prostředí. V postupech vinifikace se mísí tradice s moderními poznatky - hrozny se lisují na pneumatickém lisu, mošty se odkalují, nejsou zakvášeny ušlechtilými kvasinkami, kvašení probíhá při řízené teplotě. Modré odrůdy se delší dobu nakvášejí v otevřených kádích,je u nich prováděna cíleně malolaktická fermentace. Většina produkce se školí v plastových tancích. Asi třetina produkce putuje do lahví. Pouze menší šarže jsou ponechány v kategorii moravské zemské, jinak vína procházejí oficiálním zatříděním. Pro menší skupiny do deseti osob a pro prezentaci během otevřených sklepů používá Radovan Foukal sklep na náměstí, ve kterém je obecní vinotéka. V plánech vinařství je pořízení nových technologií a další výsadba vinic, celý podnik by se ale měl udržet i do budoucna v malém rodinném měřítku.
Vinařské novinky do schránky