Jsme malé rodinné vinařství hospodařící v Moravské Nové Vsi, kulturním a vinařském centru národopisné oblasti Podluží v jihovýchodním výběžku Moravy mezi řekami Morava a Dyje. Tato nejteplejší oblast naší země má nejlepší předpoklady pro pěstování nejkvalitnějších hroznů révy vinné pro výrobu těch nejlepších moravských vín. Naše vína vyrábíme tradičním způsobem jen s nutnými zásahy vinaře, s minimálním obsahem síry a bez použití uměle vyrobených látek a speciálních kvasinek tak, aby vynikl přírodní charakter a jedinečný terroir našich vín.
Provozovna
Rodinné vinařství Vaňkovi obhospodařuje asi čtvrt hektaru vinohradů s pestrou skladbou odrůd. Výhradně z vlastních hroznů pravidelně vyrábí asi 1000 litrů vína. O tento roční objem se s Vámi dělí, protože část vína lahvují a nabízí k ochutnání a prodeji v rodinném vinném sklepě (číslo 4) v rámci vinařských akcí pořádaných v Moravské Nové Vsi. Většina nabízených bílých vín obsahuje menší či větší množství zbytkového cukru ... protože to tak majitelům chutná a redukovaná sklizeň hroznů s vysokou cukernatostí k tomu předurčuje. Při nastavení správného poměru zbytkového cukru, kyseliny vinné a alkoholu pak taková vína mohou velmi dobře zrát v lahvích. Naopak, červená vína jsou výhradně v suché podobě z důrazem na zachování místního charakteru tradičních odrůd.
Vinařské novinky do schránky