Pokračování v rodinné tradici a přeměna původního zděděného záhumenkového hospodářství stála v roce 1995 za vznikem malého vinařství Miroslava Hlávky. Čtyři hektary vinic v tratích Bojanovska, Stará hora, Nová hora a Nadzahrady se rovnoměrně dělí mezi třicetileté keře a nové osmileté výsadby. Ve vinařství pomáhá Miroslavu Hlávkovi dcera Šárka, kterou jako jedinou ze tří dětí zaujala otcova živnost. Zpracování probíhá ve sklepě v domácím prostředí. Miroslav Hlávka je zastáncem tradičních metod a všechna jeho vína jsou vyrobena klasickými technologiemi bez použití selektovaných kvasinek, řízeného kvašení nebo bakteriálního odbourávání kyselin. Vinařství ročně vyrobí asi 10 000 lahví, část produkce raných a aromatických odrůd se prodá jako burčák. Není to však úplné pravidlo, protože například Muškát Ottonel patřil k velmi povedeným vínům tohoto vinařství a například pozdní sběr 2007 byl zařazen do Top 77 vín ČR 2008/9. Z velmi vydařeného ročníku 2009 je třeba upozornit na Cuvée Hlávka (Tramín/Veltlínské zelené/Ryzlink vlašský). K zajímavým vínům z tohoto ročníku patří dále Müller-Thurgau a Ryzlink rýnský (obě vína ve výběru z hroznů), Veltlínské zelené, Muškát moravský a Cabernet Moravia (pozdní sběry). Při degustacích čeká na malé skupinky návštěvníků komorní prostředí a uzenářské speciality vlastní výroby. V létě je též možnost posezení pro skupiny do dvaceti osob pod pergolou na dvoře před sklepem. Nabídka vinařství zahrnuje standardně přes dvacet položek a najdeme v ní i archivní vína.
Provozovna
Muškát Ottonel
Vinařské novinky do schránky