Vinařství „Nad Sklepy“ navazuje na rodinnou vinařskou tradici, kterou nyní rozvíjí sklepmistr Vítek s manželkou Janou a babičkou Majkou. Pýchou a potěšením jsou i tři následovníci – synové Hynek Vilém a Vít. Vinice jsou registrovány v přechodném období k bioprodukci. Zásadní modernizace sklepního hospodářství proběhla v letech 2008–2009, kdy Vít Dočkal nakoupil nové technologie na zpracování hroznů, systém řízeného kvašení a lahvování, a zavedl moderní způsoby vinifikace. Většina šarží prochází zatřiďovacím procesem.
Provozovna
777 172 297Firma
Vinařství „Nad Sklepy“ navazuje na rodinnou vinařskou tradici, kterou nyní rozvíjí sklepmistr Vítek s manželkou Janou a babičkou Majkou. Pýchou a potěšením jsou i tři následovníci – synové Hynek, Vilém a Vít (5 let, 3 roky a 1,5 roku). Vinice jsou registrovány v přechodném období k bioprodukci. Zásadní modernizace sklepního hospodářství proběhla v letech 2008–2009, kdy Vít Dočkal nakoupil nové technologie na zpracování hroznů, systém řízeného kvašení a lahvování a zavedl moderní způsoby vinifikace. Většina šarží prochází zatřiďovacím procesem. Vína Víta Dočkala jsou téměř výlučně predikátní, vinař sám preferuje polosuchá či polosladká, lehounká s typickým „pálavským“ buketem cizozemského ovoce či rozkvetlé louky. Ke špičkovým vzorkům ročníku 2012 patří Ryzlink rýnský a Ryzlink vlašský. Rodinný vinařský sklep z období Habánů se nachází v těsné blízkosti ubytovacího apartmánu Domečku „Nad Sklepy“. Vstupní část sklepa tvoří historický preshaus, v němž se dříve zpracovávaly hrozny a který dnes slouží jako degustační místnost. Zajímavostí je původní dřevěný vinařský lis z poloviny 19. století. Vína z našeho vinařství můžete ochutnat i v nově zrekonstruovaném Dietichsteinském dvoře v centru Bulhar. Vína jsou odrazem toho nejlepšího, co se dá spojit: tradice a osobitost malých vinařství a inovaci a moderní technologii těch velkých.
Festwine 2012: bronzová medaile pro Ryzlink rýnský pozdní sběr 2011 a Ryzlink vlašský výběr z hroznů 2011
Vinný konfit - lahodné vinné želé, které překvapí svou aromatikou ve vůni i chuti. Oceníte různorodost jeho použití. Díky ojedinělým vlastnostem je výborný jen tak samotný, výtečný je i v kombinaci s tvrdými a plísňovými sýry. Vinný konfit je navíc velmi vhodný také pro přípravu či dochucení složitějších pokrmů, jako např. zvěřiny. Výborný je coby součást marinád pro grilování masa.
Vinařské novinky do schránky