Jaká moravská bariková vína si můžete koupit a vychutnat?
Vinařství Kubík
Alkohol: 14,5 %
Víno, které bylo vyrobeno z odrůd Frankovka a Zweigeltrebe, zrálo 14 měsíců ve francouzských barikových sudech. Je temně rudé barvy, v jeho vůni najdete červené peckové ovoce s výraznou stopou vanilky a kávy, chuť je plná, hřejivá, ovocná s lehkou vanilkovou stopou.
Vinařství Štěpán Maňák
Aktuální novinkou vinařství je odrůda Malbec 2017, který zrál 12 měsíců v sudech z francouzského a amerického dubu. Výsledkem je blend, u kterého vás zaujme výrazná ovocitost tmavých plodů doplněná o tón tmavé čokolády. Dřevo zde slouží jako jemný doplňující charakter celkového organoleptického vjemu.
Vinařství Vajbar
Alkohol: 13 %
Barva je sytě zlatá s mosaznými odlesky. Sekt velmi bohatě perlí, jemné perličky tvoří dlouhé pevné řetízky. Vůně je velmi bohatá a plná, přináší nazrálé tóny vzniklé dlouhým zráním v láhvi, doplněné o bohaté tóny koření z barikového sudu. Klasické opečené toasty se potkávají s celým spektrem marmelád i medu. Chuť je plná, suchá a osvěžující. Neuvěřitelně ušlechtilá a bohatá. Opakují se tóny toastů, selského másla, koření, marmelád, postupně přichází červený grep a v suchém závěru i pomerančová kůra. Podávejte k terince z foie gras.
Vinné sklepy Skalák
Zbytkový cukr: 3,7 g/l
Kyseliny: 5,7 g/l
Alkohol: 13 %
Toto výjimečné víno vzniklo metodou využívající tradiční postupy ve spojení s moderní technologií. Barva vína je výrazná, tmavě fialovo-červená, už na pohled je víno velmi husté a extraktivní. Aroma vína je díky ročnímu zrání ve francouzském sudu velmi komplexní, hluboké a nekonečné. Může vám připomínat širokou paletu peckového ovoce od třešní, višní v čokoládě až po sušené koření, doutníky, vanilku a švestková povidla. Tyto chutě se lépe rozvinou a umocní při dekantaci vína cca 60 minut. Chuť je velmi plná, na začátku ucítíte vyzrálé sladké taniny a tříslovinku. Později se vám na jazyku rozprostře velmi dlouhá dochuť po bonbónech ve stylu višní v hořké čokoládě. Klasickou slováckou trpkost v tomto víně krásně zakulacuje plný taninový závěr vína, který umocní jeho exkluzivitu a vhodnost na slavnostní tabule. Ideální kombinace vína je ke zvěřině, ale vychutnáte si jej i bez pokrmu, u krbu a v příjemné společnosti.
Vinařství Ludwig, s. r. o.
Zbytkový cukr: 0,1 g/l
Kyseliny: 4,8 g/l
Alkohol: 12,5 %
Granátové víno získalo ležením v barikovém sudu plnou extraktivní chuť s tóny vanilky. Ve vůni vzniká příjemný nádech ostružin a černého rybízu. Celkový vjem ze spojení dřeva a vína se znásobuje v aromatickém i chuťovém profilu.
Rodinné vinařství Skoupil
Alkohol: 13 %
Víno složené ze dvou odrůd – 30 % Rulandské modré a 70 % Frankovka. Tohle speciální víno zraje v dubových sudech z USA barik 12 měsíců. Limitovaná série 1000 ks. Víno, které rychle mizí. Tato limitovaná edice se již nikdy nebude opakovat!
Vinařské novinky do schránky