2 porce
Doba přípravy: 10 minut
Ingredience:
100 g jahodové dřeni
200 g lehkého jogurtu bez příchuti
2 celé jahody
Snítka máty peprné
Postup přípravy:
Jahodovou dřeň vyndejte z mrazicího boxu a nechte 10 minut při pokojové teplotě, aby lehce povolila.
Odstopkujte jahody, nařežte je na plátky 1 mm silné.
Na dno do připravených koktejlových sklenek vložte jahodovou dřeň.
Jahodovou dřeň ve sklence překryjte jogurtem.
Na jogurt položte jahodové plátky.
Ozdobte třemi lístky čerstvé máty.
Tip sommeliera:
Ke sladkému dezertu bych vybral růžové víno se zbytkovým cukrem buď polosladké, nebo sladké. Vzhledem ke složení ingrediencí spíše mladé víno z ročníku 2018 a z odrůd buď Svatovavřinecké nebo Zweigeltrebe, které v sobě kombinují ovocnost a s lehkým jogurtovým závěrem.
Vinařské novinky do schránky