Bílé víno se vyrábí z bílých i modrých hroznů révy vinné. Na rozdíl od vín červených či růžových vinař nepracuje u bílých vín s barvivy obsaženými ve slupkách bobulí. Hrozny se tak po sklizni vylisují a ihned začíná proces řízeného kvašení čistého vinného moštu. V současné době existuje mnoho způsobů, jak vyrobit bílé víno, ale princip je v základu podobný.
Výroba vína je poměrně složitý proces, který vyžaduje spoustu práce a úsilí. Vše začíná již na vinici, kdy je třeba se o hrozny dobře postarat, protože ani sebešikovnější vinař dobré víno ze „špatných“ hroznů neudělá. Platí to samozřejmě i naopak, když máte sebelepší hrozny, ale nevěnujete výrobě vína dostatečnou péči, tak se opět nedostaví kýžený výsledek. Když ale dostane vše potřebné, tak vás ve výsledku odmění svou jedinečnou chutí a lahodností.
Vinařské novinky do schránky