Pořádá Střední odborná škola vinařská a Střední odborné učiliště zahradnické Valtice
Tzv. základní senzorické zkoušky nezbytné pro zájemce o profesionální hodnocení vín nebo i jiných potravin.
Posuzovatelé, kteří provádějí hodnocení jakosti potravin mají splňovat podmínky zaručující jejich dostatečné předpoklady pro vykonávání hodnocení. Proto jsou povinni podrobit se senzorickým zkouškám (dle směrnice pro výcvik a výběr posuzovatelů pro senzorickou analýzu ČSN ISO 8586). Je třeba potvrdit schopnost rozpoznání a vnímání základních chutí a pachů, schopnost barevného vidění. Tyto zkoušky nabízí SOŠV a SOUZ Valtice v potřebném rozsahu.
Jak často se koná: 2x ročně
Zajišťuje: Střední odborná škola vinařská a Střední odborné učiliště zahradnické
Vinařské novinky do schránky