Vína schvaluje sám Gott

Blesk, 31.3.2006

PRAHA - Gastronomický sortiment, který bude k dostání v Gottlandu, tedy v bývalé Mistrově vile v Jevanech, z níž vzniklo zpěvákovo muzeum, schvaluje sám Karel Gott. A to od vína až po kávu!



Limitované série nejlepších vín z Mutěnic budou nejen opatřeny speciální vinětou s logem Gottlandu, sériovým číslem vína a Mistrovým vlastnoručním podpisem, ale Gott jako znalec vín trval na tom, že musí od každého druhu ochutnat.

Prvním, jež bylo představeno, se stala odrůda "rulandské šedé" , ale protože se Gott dostal k podepisování až po nalepení vinět, byla to pro něj pořádná fuška. "Stovka podpisů není až takový problém, ale na těch kulatých lahvích mi to dalo pořádně zabrat," řekl Blesku.

V Gottlandu, kde prý vstupné rozhodně nepřesáhne 150 korun, se budou moci návštěvníci i občerstvit. A to mj. u kafíčka a moučníku - ale vůbec ne obyčejných. Pro svoji oblíbenou kávu totiž jezdí slavík až do Německa a prodej jiné značky by nikdy neschválil. Zvlášť když se k ní budou přikusovat buchty podle receptu jeho hospodyně paní Jandové.

Michaela Remešová



Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína