Nové degustační programy Národního vinařského centra.

Od začátku července nabízí Národní vinařské centrum v degustační expozici Salonu vín České republiky dva zbrusu nové programy: „Nové a méně známé moravské odrůdy“, který je určen zájemcům o hlubší poznání novošlechtěných moravských odrůd a „Poznejte naše vína“, který je určen především větším skupinám a cestovním kancelářím.

Cílem prvního programu pod názvem „Nové a méně známé moravské odrůdy“ je přiblížit široké veřejnosti odrůdy, které byly vyšlechtěny z odrůd na území České republiky. K ochutnávce v tomto programu je třináct vín a jedno cuvée. Návštěvníci zde mohou ochutnat vína z odrůd, které se už dostala do podvědomí jako např. Aurelius či Malverina, tak i vína, která jsou i pro mnohé vinaře naprosto neznámá jako Agni, Ariana, Veritas či Vrboska. Ke každé odrůdě je podrobný popis včetně toho z jakých odrůd a kým byla nová odrůda révy vinné vyšlechtěna. Vína je možno ochutnat od 5. července min. do konce prázdnin v expozici Salonu vín ČR za cenu 150,- Kč. Doba trvání programu je 40 minut.

Druhý program, který jsme pro vás připravili se jmenuje „Poznejte naše vína“. Program obsahuje přednáškovou a degustační část a je určen především těm zájemcům, kteří se chtějí dozvědět něco bližšího o českém a moravském vinařství a vinohradnictví. Samotný program se skládá z odborné přednášky a degustace osmi vybraných vzorků vína z kolekce Salonu vín České republiky a na rozdíl od ostatních programů probíhá v přednáškovém sále Národního vinařského centra.
Návštěvníci se zde dozví stručnou historie vinařství u nás, dále jak se rozdělují vína dle vinařského zákona v České republice, nebo také jak správně degustovat vína, původ a charakteristiku degustovaných vzorků a další zajímavé informaci. Program doporučujeme pro větší skupiny 15 - 45 osob. Doba trvání programu je cca 50 minut, cena 150 Kč. Termín programu „Poznejte naše vína“ je nutno domluvit dopředu s hlavním sommelierem NVC ing. Markem Babiszem, který Vám také sdělí speciální podmínky pro cestovní kanceláře. Tel. 519 352 072.

Za Národní vinařské centrum
Pavel Krška

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína