Národní vinařské centrum pořádá v září další opakování oblíbených kurzů o víně Praktická škola sommeliera - Intenzivní jednodenní kurs pro pracovníky v gastronomii a obchodníky s vínem, 8. 9. 2006 a Úvod do degustace vína, seminář pro milovníky vína a začínající profesionály, 15. 9. 2006.
Praktická škola sommeliera - Kurs je určen pro profesionály v gastronomii a obchodu vínem – číšníky, prodavače ve vinotékách a specializovaných prodejnách atd. Předpokládá se minimálně základní orientace v oblasti znalostí o víně a degustátorství. Kurs mohou samozřejmě absolvovat i zájemci z řad odborné veřejnosti.
Přednášející: Libor Nazarčuk
viceprezident Asociace sommelierů ČR
Úvod do degustace vína
Toto školení je určeno milovníkům vína, kteří chtějí získat širší obzor a orientaci v praktické degustaci vína. Umožní absolventům získat větší jistotu v náhledu na víno, kterou zúročí v restauraci a při společenských akcích, kde budou moci nejen vybrat správné víno, ale i poznat a odmítnout víno vadné.
Přednášející:
Ing. Josef Balík, PhD – vysokoškolský pedagog se specializací na víno, vedoucí ústavu posklizňové technologie ZF MZLU v Lednici
Podrobnější informace o obou kursech vč. příhlášky jsou ke stažení.
Vinařské novinky do schránky