Semináře Národního vinařského centra v měsíci září

Národní vinařské centrum pořádá v září další opakování oblíbených kurzů o víně Praktická škola sommeliera - Intenzivní jednodenní kurs pro pracovníky v gastronomii a obchodníky s vínem, 8. 9. 2006 a Úvod do degustace vína, seminář pro milovníky vína a začínající profesionály, 15. 9. 2006.



Praktická škola sommeliera - Kurs je určen pro profesionály v gastronomii a obchodu vínem – číšníky, prodavače ve vinotékách a specializovaných prodejnách atd. Předpokládá se minimálně základní orientace v oblasti znalostí o víně a degustátorství. Kurs mohou samozřejmě absolvovat i zájemci z řad odborné veřejnosti.

Přednášející: Libor Nazarčuk
viceprezident Asociace sommelierů ČR

Úvod do degustace vína
Toto školení je určeno milovníkům vína, kteří chtějí získat širší obzor a orientaci v praktické degustaci vína. Umožní absolventům získat větší jistotu v náhledu na víno, kterou zúročí v restauraci a při společenských akcích, kde budou moci nejen vybrat správné víno, ale i poznat a odmítnout víno vadné.

Přednášející:
Ing. Josef Balík, PhD – vysokoškolský pedagog se specializací na víno, vedoucí ústavu posklizňové technologie ZF MZLU v Lednici

Podrobnější informace o obou kursech vč. příhlášky jsou ke stažení.

Soubory ke stažení

Kurs Praktická škola sommeliera
doc, 43520
Kurs Úvod do degustace vína
doc, 43008

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína