Zlínský deník, 23.9.2006
Podle amerických odborníků je Cabernet Sauvignon výtečným prostředkem, jehož pomocí lze Alzheimerovu chorobu zahnat do kouta.
K výsledkům dospěli odborníci z Lékařské fakulty Mount Sinai v New Yorku. Účinky různých červených vín testovali na myších náchylných k rozvoji Alzheimerovy choroby. Právě červené víno vyráběné z odrůdy Cabernet Sauvignon výrazně snižovalo riziko rozvoje Alzheimerovy choroby. Stejné účinky by měl mít lahodný mok údajně i u člověka. " Náš výzkum dal naději milionům lidí i lékařům, že v budoucnosti bude méně postižených touto vážnou chorobou," tvrdí profesor Giulio Maria Pasinetti. Lékaři však varují, že nadměrná konzumace vína může zdraví spíše ohrozit. Denně se doporučují dvě deci červeného vína u žen a maximálně dvojnásobné množství u mužů.
Zdroj: internet
Vinařské novinky do schránky