Cestujeme za vínem

gurman.centrum.cz, 18.3.2007

Máte v oblibě dobré víno a rádi byste navštívili nějakou akci, kde se nejen pobavíte, ale také se dozvíte něco nového? Přinášíme tipy právě pro vás.

23. 25. 3. 2007

Víkendový seminář o víně

Pokud máte rádi víno, ale chtěli byste znát více informací o tomto nápoji, právě pro vás je určen víkendový seminář o víně. Výuka se koná ve Valticích v učebně Vinařské akademie a kromě výuky jistě stojí za pozornost prohlídka města či návštěva blízké Lednice se zámkem a minaretem.



31. 3. 2007

Jarovín Rosé 2007

Poslední březnový den bude ve Znojmě ve znamení růžových vín. Od 11 hodin se uskuteční v Althánském paláci na Horním náměstí mezinárodní soutěž Jarovín Rosé 2007. Slavnostní vyhlášení výsledků je plánováno na 14. hodinu a součástí celé akce bude také zážitková gastronomie s růžovým vínem, což jistě potěší všechny gurmány.

31. 3. 2007

Ze sklepa do sklepa - putování za vínem do Velkých Bílovic

Druhý ročník Putování za vínem ZE SKLEPA DO SKLEPA je připraven! Akce se bude konat od 11 do 19 hodin a návštěvníci se mohou těšit na otevření 30 sklepů v největší vinařské obci v České republice. Svým rozsahem se jedná o největší akci svého druhu, proto si ji určitě nenechte ujít. Putování za vínem vychází z dávné tradice obcházení sklepů a "koštování" vín ve každém z nich. Zavítejte do Velkých Bílovic a můžete zažít veselost a jedinečnost této tradice.


31. 3. 1. 4. 2007

Kurz degustace vína

Jak správně vychutnat sklenku dobrého červeného nebo bílého moravského vína? Na co máte zaměřit při degustaci své smysly? Jak si vybrat víno šité na míru právě pro vás? To vše se můžete dozvědět, najdete-li si čas o víkendu na přelomu března a dubna a zúčastníte-li se kurzu degustace vína v Brně.


Len


Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína