Slovácko, 17.4.2007
Pořadatelům se podařilo sesbírat v rámci 15 obcí Podluží a vinařsky propojených okolních obcí 900 vzorků vín.
Teplý a suchý podzim 2006 přinesl spoustu přívlastkových, vysoce kvalitních, jak bílých tak červených vín. V rámci oborového dne bude mimo jiné probíhat prezentace výrobců a prodejců vinařské a vinohradnické techniky, mimosoutěžní ochutnávka řady bio a eko vín z rezistentního šlechtění, kterou svým vstupem bude doprovázet vinařský odborník a nestor Profesor Vilém Kraus z Lednice.
K tématu vína a zdraví bude účastníkum poskytnuta taktéž aktuální literatura. Nedělní den mimo jiné zpestří přítomnost enogastronomického odborníka s nabídkou gurmánských pochutin vhodných k určitým druhům a tipům vín.
Vyvrcholením nedělního programu bude vystoupení someliérky Jany Vašíčkové z Prušánek a její sabrage. Z řady krajových specialit budou návštěvníkům výstavy vín nabízeny uzenářské a sýrové speciality: škvarkové pagáče, sýrové tyčinky, rohlíčky plněné zelím a škvarky, pro mlsné jazýčky také zázvorníky a koláčky.
Toto je stručný výtah menu, které pořadatelé připravili pro zájemce VVP 2007 v Mikulčicích.
Vít Pavka, spolupořadatel
Vinařské novinky do schránky