Úvod do degustace vína - 18. 5. 2007 - kurz je obsazen, další termín bude vyhlášen na 1. 6. 2007.

Nabídka účasti na pilotním kurzu - určeno pro vinaře či majitele a zaměstnance restaurací a vinoték v Jihomoravském kraji.

Svět vína je velmi krásný, ale také velmi obsáhlý a rozmanitý. Mít alespoň základní orientaci ve víně patří dnes k základnímu společenskému bontonu a mít znalosti v tomto oboru znamená určitou společenskou prestiž. Lidé, kteří pijí víno o něm mají namnoze velmi dobré znalosti a stejný přehled požadují i od toho, kdo jim víno prodává ve vinotéce či podává v restauraci.

K profesionálnímu číšníkovi podávajícímu zákazníkovi víno, sommeliérovi, patří nejen dokonalé umění servírování vína či doporučení vína k pokrmu (Viz více kurs Praktická škola sommeliera), ale také péče o víno před jeho podáváním a očekávanou samozřejmostí je také schopnost vína rozeznávat a nenabídnout zákazníkovi víno vadné.

Národní vinařské centrum ve Valticích připravuje v rámci projektu „Rozšíření nabídky celoživotního profesního vzdělávání podnikatelů a pracovníků ve vinařství a gastronomii“ podpořeného z programu Evropské unie – OP Rozvoj lidských zdrojů, Evropského sociálního fondu. Cílem tohoto projektu je připravit cyklus vzdělávacích programů z oblasti vinařství a jejich pilotní ověření v praxi.

V rámci pilotního běhu programu Úvod do degustace vína určeného především pro gastronomii a zaměstnance vinoték Vám nabízíme účast, jak Vás tak Vašich zaměstnanců, na tomto kurzu. Toto školení je určeno pro profesionály – číšníky a prodejce vína, kteří v tomto oboru chtějí poskytovat dokonalé služby vyžadující základní znalosti o víně, jeho degustaci a hodnocení. Školení je maximálně zaměřeno na praktickou část poznávání vína a jeho vad. Je tedy vhodné, aby účastníci měli alespoň naprosté základy nastudovány z doporučené literatury. Toto školení navazuje svým zaměřením na další kurs připravený Národním vinařským centrem v rámci zmíněného projektu, kterým je Praktická škola sommeliera. Školení může být vhodným předstupněm pro další profesionální kurzy (např. školení degustátorů dle evropských norem, které pořádá Národní vinařské centrum).

Účast v kurzu je bezplatná a podmínkou účasti je především Váš aktivní přístup a spolupráce na vytvoření konečné podoby připravovaného vzdělávacího programu. V závěru kurzu každý účastník vyplní dotazník (co účastník považoval za přínosné, čím by měl být kurz doplněn…), který nám má napomoci sestavit co nejlepší strukturu a obsahovou náplň připravovaného programu.

Program je určen pouze pro účastníky z Jihomoravského kraje.

O bližší informace můžete kontaktovat odborného garanta projektu, hlavního sommeliera Salonu vín ČR Ing. Marka Babisze E-mail: marek.babisz@vinarskecentrum.cz, tel: 519 352 072.

Při posílání vyplněné přihlášky e-mailem ji prosím zašlete na E-mail: narodni@vinarskecentrum.cz.

Soubory ke stažení

Popis kurzu a přihláška
doc, 84992

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína