Mladá fronta Dnes, 12.8.2008
Mikulov - Víno se značkou bio má chutnat příjemně a má mít srovnatelnou vůni, chuť i barvu jako standardně vyráběná vína. Ze zdravotního hlediska je však mnohem cennější. Dosáhnout tohoto cíle však vyžaduje nemalé úsilí a náklady. O tom, jak pěstovat víno bez chemie a zároveň uspět na trhu, budou nejen vinaři mluvit na druhém ročníku mezinárodní konference Vino Envi v Mikulově.
Konferenci zaměřená na biovinařství a vinohradnictví, jejímž hlavním tématem pro letošní rok je 'Půda - základ ekologického vinohradnictví' bude hostit mikulovský zámek od 11. do 12. září.
Hovořit se bude o úrodnosti a odolnosti půdy, o způsobech ozelenění různých typů půd, o biologické ochraně vinic před chorobami a také o budoucnosti ekologického a integrovaného vinařství na jižní Moravě.
(sol)
Vinařské novinky do schránky